FitokondiFitokondi
  • Főoldal
  • FITOKONDI
    • Hatékonyság vizsgálatok és kísérletek
    • Kutatásfejlesztés
    • Fitokondi története
    • Termékismertető lapok
    • Engedélyek
  • MELIUS OLAJ
  • Felhasználás
    • Gyümölcsök
      • Almatermésűek
      • Bogyós gyümölcsűek
      • Csonthéjasok
      • Héjas gyümölcsűek
      • Szőlő
    • Zöldségek
      • Gyökérzöldség félék
      • Hagymafélék
      • Kabakosok
      • Káposztafélék
      • Paradicsom, paprika, padlizsán
    • Szántóföldi növények
      • Cukorrépa
      • Gabonafélék
      • Káposztarepce, mustár
      • Kukorica
      • Napraforgó
      • Szója
      • Csemegekukorica
    • Egyéb növények
      • Dísznövények – gyep
      • Örökzöldek
  • Referenciák
  • Webáruház
  • Növénykondícionálás
  • Kérdések és válaszok
  • Linkek
  • Kapcsolat
  •  

Szőlő


Alkalmazási technológia

Felhasználás szőlő termelése esetén:

Dózis: 4-6 l/ha (1-2 % oldattöménység) egyenletes, apró cseppekben kipermetezve

Javasolt vízmennyiség: 400-1000l/ha a gyümölcsös lombfelület fejlettsége és a borítás mértéke szerint. A tenyészidő kezdetén alacsonyabb, fejlettebb állományokban nagyobb lémennyiség  felhasználása javasolt. A permetlé előkészítésekor először egy törzsoldatot kell készíteni (1:1 arányú Fitokondi és víz ) intenzív keverés közben, úgy, hogy a szuszpenzió homogén legyen. A törzsoldatra ezután kell nagyobb nyomáson a szükséges vízmennyiséget erős keverés mellett hozzáadni.

Alkalmazás: a szőlő kezdeti lassú növekedése miatt az első kezelést közvetlenül a fürtvirágzat kifejlődése, de még a virágzás előttre időzítsük. Ekkor 4 l/ha, kb. 1 %-os oldattöménység alkalmazása indokolt. Virágzásban ( 2-3 alkalommal) és virágzástól a cukrosodásig 10-14 naponta, 6 l/ha ( 1-2 % permetlé töménység) lehet a szőlő lombozatát és a fürtöt rendszeresen Fitokondival kezelni. A szőlőnél is fontos az új növekmény egyenletes fedettségének biztosítása, melyet a szórófejek megválasztásával és a jó porlasztás kivitelezésével tudnak biztosítani. Valamennyi állománykezelésre engedélyezett növényvédőszerrel együtt kipermetezhető. A Fitokondi kedvező hatásával főleg a kórokozókkal szembeni kitettség mértéke csökkenthető.

Letölthető vizsgálati eredmény 1. (szőlő)

Letölthető vizsgálati eredmény 2. (szőlő)

A táblázat letöltése nyomtatható formátumban

fitokondi-technologia-alkalmazas-szolo

Héjas gyümölcsűek Gyökérzöldség félék

Referenciák

Igen, lehet kevesebb vegyszerrel!

Igen, lehet kevesebb vegyszerrel!

Gyógynövénykutató Intézetben fejlesztették ki – Fitokondi

Gyógynövénykutató Intézetben fejlesztették ki – Fitokondi

Palackozott lelkiismeret

Palackozott lelkiismeret

Belépés

  • Lost Password

Gyümölcsök

  • Almatermésűek
  • Bogyós gyümölcsűek
  • Csonthéjasok
  • Héjas gyümölcsűek
  • Szőlő

Zöldségek

  • Gyökérzöldség félék
  • Hagymafélék
  • Kabakosok
  • Káposztafélék
  • Paradicsom, paprika, padlizsán

Szántóföldi növények

  • Cukorrépa
  • Gabonafélék
  • Káposztarepce, mustár
  • Kukorica
  • Napraforgó
  • Szója
  • Csemegekukorica

Egyéb növények

  • Dísznövények – gyep
  • Örökzöldek
Fitokondi
  • Főoldal
  • A FITOKONDI
  • MELIUS OLAJ
  • Webáruház
  • Kapcsolat
  • Adatvédelmi tájékoztató
  • ÁSZF
© Fitokondi 2023

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat.

Fitokondi
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.